Ogólnopolskie Stowarzyszenie Przetwórców i Producentów Produktów Ekologicznych „Polska Ekologia” zaprasza wszystkich młodych do strefy kulinarnej oraz promocyjno-informacyjnej „Polska Wieprzowina na Widelcach”, w dniach 12-14 kwietnia w Dukli, podczas XXVI SPOTKANIA MŁODYCH ARCHIDIECEZJI PRZEMYSKIEJ.
Rozsmakuj się w polskiej wieprzowinie! Spróbuj tradycyjnych zup z wieprzową wkładką, a także potraw z grilla z aromatem bukowego drewna.
W naszym menu znajdą się wspaniałe zupy:
- Grochówka na wieprzowej wędzonce
- Staropolski żurek z wieprzową wkładką.
- Góralska wieprzowa kwaśnica,
a także dania główne:
- Bigos suto okraszony wieprzowiną
- Szynka krojona z kości prosto z grilla
- Kiełbaski oraz Frankfurterki Wieprzowe z grilla
Serdecznie zapraszamy!
Projekt „Polska Wieprzowina na Widelcach” organizowany przez Stowarzyszenie Polska Ekologia został sfinansowany ze środków Funduszu Promocji Mięsa Wieprzowego.
Szczegóły na www.polskaekologia.org
https://www.facebook.com/ekologiapopolsku/photos/a.283232975120338/1932744593502493/?type=3&theater